FS historie

Frederiksberg Skakforening (FS) blev dannet torsdag den 6. maj 1920 og var reelt en sammenlægning af Valby Skakklub og Skakklubben Godthaab. Klubbens første formand blev tidligere formand for Valby Skakklub boghandler Lorents Gad. På dette tidspunkt havde klubben ca. 40 medlemmer. De næste par år benyttede FS lokalerne i café Tårnborg i Allégade.

Før holdturneringen under DSU (Dansk Skak Union) blev en realitet, arrangerede KSU (Københavns Skak Union) en holdturnering for de Københavnske hold. Her lykkedes det FS at hjemtage mesterskabet 6 gange. FS har vundet den nuværende holdturnering 3 gange i 67, 74 og 85. I 1985 deltog FS i Europa Cuppen for hold og var det første danske hold, som nåede kvartfinalen, hvor vi blev slået ud af det sovjetiske hold TRUD, som havde tidligere verdens mester Michael Tal på 1. bræt.

Klubben har tidligere være oppe på over 110 medlemmer, men i lighed med andre klubber rundt om i landet, har vi mærket en nedgang, så vi nu har godt 60 medlemmer. Faktisk havde vi i 1995 8 hold, hvoraf de 7 var 8 mandshold og et enkelt 4 mandshold. Det vil sige 60 medlemmer, som spillede på hold.

Klubben er flyttet 13 gange i løbet af de foreløbig 90 år, som klubben har eksisteret, nogle af adresserne er dog gengangere. Der er valgt formænd 18 gange, hvor en enkelt har været formand i 3 perioder og er stadig aktiv i klubben – dog ikke som formand.