FS i Europa – 2. runde

Efter en veloverstået 1. runde med en komfortabel 10 – 2 sejr skulle FS i weekenden den 18. og 19. januar 1986 på hjemmebane spille mod et på papiret temmelig stærkt polsk hold Legion fra Warszawa med ratingtal fra 2300+. Vi havde fået afbud fra et par af vores stærke spillere, nemlig Bjarke Kristensen og Gert Iskov. Det betød at polakkerne, måtte anses som svage favoritter. Det viste sig dog allerede på første dagen, at det polske hold var en papir tiger.

I 1. runde tog Svend en hurtig remis, medens Bjørn fik en klar fordel med et tematisk bondeoffer, og vandt til sidst 2 bønder i et nemt vundet tårnslutspil, men fik først skubbet bønderne for langt frem i tidnøden og overså siden en patfælde. Betyder at man ikke kan rykke nogle brikker. Dan spillede mod den kvindelige stormester Brustman og spillede et sejt forsvar af sin elskede Caro-Kann. På vej i tidnød plejede begge deres eget angreb, uden hensyn til modstanderens trusler, men Dan kom først.

I 2. runde kom Svend hurtigt på hælene med hvid i en fantasiløs Nimzoinder, og var på et tidspunkt flere bønder bagud. Men Adamski’s berygtede tidnød vendte pludselig billedet til en heldig gevinst.

Det var ved at gå galt, hvis Svend havde tabt. Korrektionsreglerne sagde nemlig, at gevinst på 1. bræt blev vægtet 6, gevinst på 2. bræt med 5 osv. Havde vi derfor tabt 3½ – 2½ gennem Svends parti, var polakkerne gået videre. Men som Capablanca sagde: ”It’s better to be lucky than good”.

Resultatet blev:

Frederiksberg              Legion                    1. runde     2. runde

IM Svend Hamann            IM Jan Adamski              ½ – ½       1 – 0

FM Bjørn Brinck-Claussen   IM Andrzej Filipowicz       ½ – ½       1 – 0

Jesper Nørgaard            FM Rafal Marszalek          ½ – ½       ½ – ½

Jan Ivan Andersen          Anatol Lokasto              ½ – ½       ½ – ½

Dan Andersen               WGM Agnieszka Brustman      1 – 0       0 – 1

Henrik Sørensen            Roman Hass                  ½ – ½       1 – 0

Resultat                                             3½ – 2½       4 – 2

Resultatet var en sejr på 7½ – 4½, som sendte FS videre til 3. runde.