FS i Europa – 1. runde

Som vinder af Danske Skak Unions holdturnering i 1985, deltog FS i Europa Cup for mesterhold. Lodtrækningen havde sikret det således, at FS i 1. runde på hjemmebane skulle møde det portugisiske universitetshold Centro Desportivo Universitario Do Porto.

Matchen blev spillet den i weekenden 5. og 6. oktober 1985 på Nyelandsvej Skole under fine forhold. Der blev spillet 6 partier pr. dag, hvor der var mulighed for at benytte reserver.

Det viste sig, at portugiserne var nogle flinke fyre, som lagde en fin bund for den gode stemning ved at forære os alle en flaske portvin. Desværre kunne vi ikke gengælde venligheden ved brættet. De kæmpede glimrende og koncentreret og tog de chancer, som et undertippet hold skal tage. Manglende rutine og måske nerver gav sig imidlertid udslag i et umådeholdent forbrug af betænkningstid, som reddede for eksempel Bjørn Brinck-Claussen ud af en prekær situation i 2. runde.

Efter matchen var der reception på Frederiksberg rådhus med vin og pindemadder, samt tale af borgmester John Winther.

Resultatet blev:

Frederiksberg Porto 1. runde 2. runde
Svend Hamann Luis Galega ½-½ 1-0
B. Kristensen Pedro Silva 0-1 ½-½
Gert Iskov Pedro Silva 1-0 1-0
B. Brinck-Claussen Pedro Palhares 1-0 1-0
Jesper Nørgaard Paulo Felizes 1-0 1-0
Jan I Andersen Carlos Prezado 1-0
Dan Andersen Paulo Guerreiro 1-0
Total 4½-1½ 5½-½

I alt 10 – 2, en god sejr, som sikrede videre deltagelse i Europa Cuppen. I baglandet sørgede flere FS spillede for at tingene var i orden, blandt andet Hans Kofoed (fotograf), Henry Knudsen, Claus Andreasen og Ole Schøller Larsen. International dommer var Ole Block, som vist kedede sig grusomt, da der ikke var nogle problemer.