Politikker partiet fra 2001

Som afslutning på FN‘s frivilligheds år i 2001 afholdt Frederiksberg kommune en kultur uge i starten af september, hvor de havde indbudt alle foreninger og organisationer på Frederiksberg til at deltage. Alle interesserede kunne få en stand i Rådhus salen.

FN’s overordnede mål for frivilligheds året var at skabe synlighed, anerkendelse og bedre betingelser for det frivillige arbejde.

FS greb muligheden, hvorefter Hans Koefoed og Ebbe Christoffersen sad nogle timer hver dag på en stand på Frederiksberg Rådhus og fortalte lidt om FS, samt vist også fik spillet lidt skak. FS var repræsenteret i næsten alle 47 timer, som arrangementet varede.

For at kunne skille os lidt ud fra rugbyklubben, lokaleafdelinger fra politiske ungdoms-organisationer, ældresagen og en række patientforeninger, havde FS lånt DSU’s store skakspil.

Det var specielt yngre skakspillere, som udfordrede klubbens medlemmer, men de spillede også mod hinanden. Det store bræt blev også taget i brug, endda med ur i nogle tilfælde.

Afslutningen på kultur arrangementet set fra FS’s side blev et opvisnings parti mellem Peter Frahm, medlem af  Frederiksbergs Kommunalbestyrelse for Socialistisk Folkeparti på det tidspunkt, samt medlem af FS, og Frederiksberg borgeren Niels Helveg Petersen, som på daværende tidspunkt sad i folketinget for Det Radikale Venstre, samt var medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn.

Det var meningen, at partiet skulle være spillet udendørs, men desværre var vejret ikke med FS denne dag. Det var regn, så partiet blev spillet indendørs.

Det blev yderligere lidt mere kompliceret, da der om fredagen blev hugget en sort og en hvid springer fra det store spil, men det blev klaret, da Dansk Skaksalg kunne oplyse, at de for nyligt havde solgt et spil til et dagcenter i Rødovre, der heldigvis kunne låne os de manglende brikker.

Ole Schøller Larsen var turneringsleder og da deltagerne var mødt op lidt i 11:00, der blev trukket lod om farverne, som endte med hvid til Peter.

Der blev taget en stribe billeder i den forbindelse af mesterfotografen Jens Fejø. Dem kan du se på andre steder på FS-hjemmeside. Selve partiet kan du se i nyhedsbrevet Januar 2015.